KURTTILA ja WAHLBECK


Tuomas Kurttilan aiheena 7.11.2018 oli ”LAPSUUS ON KAIKKI KAIKESSA”.

Kurttila on nuoresta iästään huolimatta tämän aiheen superasiantuntija. Hänellä 15 vuoden kokemus lasten ja nuorten asemasta.

Satakunnan Kansa videoi Kurttilan esityksen: https://www.satakunnankansa.fi/a/201289823?c=1528874183846

Lasten ja nuorten kolme ankkuria ovat KKK = KOTI, KOULU ja KAVERIT. Kun menee hyvin, kaikki K:oot menevät hyvin. Kun alkaa mennä huonosti, kaikki K:oot huononevat. Yhteiskunta polarisoituu ja yhteiskunnan turvaverkot heikkenevät – ikään kuin vahingossa. Kun lapsi tippuu sosiaalitoimiston vastuulle havaitaan, että sosiaalitoimistolta on viety resurssit lapsen auttamiseen. Huono-osaisten ja köyhien perheiden elämä vaikeutuu, kun yhteiskuntaa kehitetään hyväosaisten mukaan. Huono-osaisilla kaikki on mutkikasta, byrokraattista ja usein sietämätöntä.

Lasten ja nuorten tilanteen mittarit osoittavat, että tilanne koko ajan heikkenee. Pitäisi lopettaa voivottelu ja ihmettely. Pitäisi tehdä muutoksia, jotka todella auttavat huono-osaisia perheitä. Nyt jopa 20% nuorista aikuisista on vailla ammattitutkintoa. Siitä on vaikea ponnistaa.


Kristian Wahlbeck puhuu ke 14.11.2018 aiheesta ”SOME ja SYRJÄYTYMINEN”.


Erilaiset mittaustulokset vahvistavat sen, että syrjäytyminen lisääntyy. Merkittävä syy, joka kohdistuu sekä hyväosaisiin että huono-osaisiin, on some, sosiaalinen media. Some, kuten pelaaminen ja huumeet, valtaa ja varastaa nuoren henkilön. Vaikutukset ulottuvat kaikkialle, myös vuorokausirytmiin, uneen, kouluun, kavereihin ja kotiin.

Kommentit